Balkan Beat Gipsy Klezmer Jazz Rock

Nieuws

zomer 2013

EP hoes Balkan on the rocks

Eindelijk is onze langverwachte EP uit met daarop vier nieuwe nummers. Twee eigen stukken van de bandleden Gottfrid van Eck en Ben Mathot en twee Balkan traditionals in een verrassend nieuw jasje. Het is de eerste cd-productie waarop ook zangeres Iritchka te horen is. We zijn er trots op en hopen hiermee nieuwe optredens op festivals te verwerven. Voor de liefhebbers is de EP te koop voor € 5,- (excl. porto). Tracks zijn te beluisteren op de webpagina Media/ audio of via Soundcloud https://soundcloud.com/iris-ficker/sets/kasha-nasha-balkan-on-the.

26 maart 2013

We hebben drie trailers van ons optreden in Openluchttheater Valkenburg (2012) gemaakt die een goede indruk geven van hoe we klinken samen met zangeres Iritchka (Iris Ficker). De YouTube filmpjes zijnte bekijken op de webpagina Media/ video.

12 januari 2013

Van het optreden op Floriade Venlo (juli 2012) dat we samen deden met brassband Euregion hebben we een mooie trailer gemaakt. Het is een flitsend blaas- en percussieorkest dat geweldig hoge tempi aankan! Heel indrukwekkend. Zie webpagina Media/ video.

28 augustus 2012

Zangeres Iritchka (Iris Ficker) wordt vast bandlid in plaats van gastmuzikante. Daar zijn we erg blij mee. Ze heeft niet alleen een dijk van een stem, ze is bovendien zeer goed thuis in Bulgaarse muziek en ander balkanrepertoire. Ten slotte weet ze als geen ander hoe het publiek mee te slepen. Ze heeft energie en laat iedereen meezingen en meeswingen. Kortom: een echte frontvrouw. Precies wat we als band nodig hebben.

Iris (2)

19 augustus 2012

We hebben gisteren in het Openluchttheater van Valkenburg gespeeld. Bijzondere omgeving: een amfitheater rondom een oude mergelgrot die fraai werd uitgelicht. Een goede opkomst. Iris kreeg de mensen aan het dansen door ze uit het publiek te trekken. Die 'act' houden we erin.

22 juli 2012

Geweldig om met Euregion te spelen, wat een goede muzikanten! Het was een mooie dag en het concert op de Floriade was drukbezocht. Zangeres Iris zong weer de sterren van de hemel.

4 juli 2012

Over een kleine twee weken gaan we met het 50-koppige blaasorkest Euregion Brass op Floriade Venlo spelen: zondag 22 juli om 13.00 uur. Allerlei nieuwe stukken en een paar van onze oude stukken in een gloednieuw arrangement. Spannend!

2 juli 2012

Op het Cultuurpark Wereldmuziek Festival in Alkmaar was het om 13.00 uur nog erg rustig, maar toen we om 14.00 uur begonnen te spelen stonden er misschien wel duizend mensen op het terrein. Velen daarvan genoten van onze gipsy-balkan mix. Met drummer Tjalling Schrik die een geweldige invaldeurt deed, omdat onze vaste drummer Remco verhinderd was.

18 juni 2012

Gisteren op Mundial honderden mensen blij gemaakt met onze muziek. Er werd lekker gedanst en Iris wist het publiek lekker op te zwepen en af en toe mee te laten zingen. Ons leukste optreden sinds tijden. Hier waren we absoluut in vorm en op onze plek!

22 maart 2012

Festival Mundial gaat door!!! We zijn heel blij daar op zondagmiddag 17 juni in Tilburg te mogen spelen. We gaan dan weer samenwerken met zangeres Iritchka (Iris Ficker). Het belooft iets heel moois en speciaals te worden!

6 februari 2012

We hebben een uitnodiging gekregen om te spelen op Mundial Festival op zondag 17 juni in Tilburg. Het grootste wereldmuziekfestival van Nederland. Een hele eer!

7 januari 2012

We hebben de komende maanden even een pauze ingelast en geen optredens gepland. Zo kunnen we nieuwe muziek gaan zoeken/componeren en plannen smeden voor de toekomst. Wat betreft dat laatste: we gaan in de zomer van 2012 (en 2013) een paar keer samenwerken met de Limburgse fanfare Euregion. In elk geval op zondag 22 juli 2012.

18 december 2011

Een sfeervol optreden in een uitverkochte Lukaskerk in Winkel (NH). Aandachtig en enthousiast publiek kon onze muziek erg waarderen. In een mooie kerk is weer is wat anders dan tijdens een festival (in de open lucht). Ons geluid wordt dan wat meer akoestisch en dat werkt prima.

26 november 2011

Optreden tbv. Muziek bij Kaarslicht in Sijbekarspel met zangeres Iris Ficker was bijzonder. Diverse mensen zeiden na afloop: die zangeres past erg goed bij jullie band, je moet haar erin houden. Gaan we zeker doen! Wij waren ook zeer te spreken over de vocale bijdragen van Iris.

11 september 2011

Op het Beverwijk Kunstenfesival gespeeld met Sietse van Gorkum (in plaats van Ben) op viool. Het was erg druk daar en gelukkig was er schitterend weer. Na ons kwam de wereldberoemde Wouter Hamel en band met hun vrolijk jazzpopliedjes. Dus we waren een soort voorprogramma van hem. Niet de minste.

10 september 2011

Leuk concert gespeeld in Dwingeloo tijdens het Sterrenfestival. We werkten voor die gelegenheid samen met zangeres Iris Werkhoven-Ficker en dat beviel wederzijds erg goed. Wel was het nog wat wennen aan elkaar, maar de sfeer was in elk geval uitstekend. Er werd volop gedanst, ook toen het begon te regenen. We waren net klaar en er kwam een geweldig bliksem offensief. Alsof we voortdurend gefotografeerd werden vanuit de hemel.

25 augustus 2011

We speelden voor een volle zaal in theater De Flint, Amersfoort tijdens Spoffin festival Amuses. We waren de afsluiting van de avond na allerlei theatrale acts. Op zondag 28 augustus spelen we nog twee keer tijdens Spoffin.

16 juli 2011

Gisteren en eergisteren speelden we op de Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland. Op 14 juli voor 7.000 á 8.000 mensen in een gigantische tent was een enorme ervaring. Nooit eerder speelden we voor zoveel mensen. Al vrij snel werd er met bier gegooid naar ons. Een protest tegen onze (te) artistieke balkanbeat waarbij het publiek de teksten niet kon meebrullen? Het was de normaalste zaak op Zwarte Cross, zo ontdekten we later bij andere bands. Echter: een vol bierblikje raakte de viool van Ben en leverde een flinke barst op. Plus een deuk in onze ziel, want zo wordt je als muzikant blijkbaar beloond door "boeren" uit Oost Nederland.

Op 15 juli speelden we op het theaterterrein van Zwarte Cross en dat was veel meer onze stek. Misschien dat er daar maar een paar honderd mensen kwamen, maar die waren wel lekker aan het swingen en het bierwerpen stond toen niet op het programma. Daar speelden we voor publiek dat ons echt kon waarderen. Klein, maar fijn.

2 mei 2011

Een goede recensie in het Amerikaanse oline magazine Inside World Music:

Kasha Nasha is a band hailing from the Netherlands with a repertoire of Gypsy, European, and Russian musical tones. The prevalent Gypsy band element is surprisingly authentic, despite the fact none of the band members are of Roma descent. Still, the Bulgarian, Romanian, Moldovan, Russian, Hungarian, Macedonian, and Armenian influences are present throughout. The electric guitar shines through on a few tracks with the familiar Gypsy rhythms of brass and strings. A comedic track, "Horo Zhipoesjnetni," is an ode for Borat Sagdiyev from the film Borat. The fast-paced "High Speed Shoarma Eating Contest," the rocked-out "Worst Kaas Scenario," and the Cuban-tinged "Qbuzz," represent some of the diversity on Ministry Of Carnival. Whether you are Roma or not, Kasha Nasha proves that Gypsy music is fun, accessible, and in short, a riot. Ministry Of Carnival is a party of Kasha Nasha-nomic proportions! ~ Matthew Forss

5 maart 2011

Vanochtend een leuk optreden bij NCRV Cappucino, een van de best beluisterde programma's van de radio (2). We speelden er ons eigen nummer Nad Sakwajazjem en kregen goede reacties. Het is Carnaval en dan is onze Balkaneske feestmuziek wel op zijn plaats. Helemaal als onze cd "Ministry of Carnival" heet.

 

4 februari 2011

Twee goede cd-recensies in Parool en Volkskrant

recensie Parool (2)

recensie Volkskrant (3)

 

27 december 2010

Lovende Volkskrant recensie van optreden in SJU Jazzpodium Utrecht (op 23-12-2010)

recensie Volkskrant (1)

 

23 december 2010

Onze CD presentatie in Utrecht op het SJU Jazzpodium op do. 23 december komt eraan! We hopen op een volle bak en veel dansende mensen. Gezien de ervaringen van 1,5 jaar geleden op hetzelfde podium moet dat wel goedkomen. In januari 2011 volgen nog een paar concerten in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Zeist om de geboorte van onze cd 'Ministry of Carnival' te vieren!

 

11 t/m 13 november 2010

We vertoeven deze drie dagen in Farmsound Studio te Heelsum om onze allereerste full-cd op te nemen. Na anderhalf jaar optreden zijn we daar wel aan toe. Naast allerlei Balkan- en Zigeuner traditionals in een speciaal Kasha Nasha jasje, zullen er ook eigen nummers klinken. Werktitel van onze debuut-cd: Ministry of Carnival.

 

10 september 2010

We spelen die avond in het gloednieuwe muziekpodium De Groote Weiver in Wormerveer. We hebben zelfs de eer om een nieuwe wereldmuziekserie aldaar te mogen openen: WereldeWijdeWeiver.

 

17 juni en 26 juli 2010

We mogen tweemaal op het leukste rondreizende festival van Nederland spelen: De Parade. Op donderdagavond 17 juni in Rotterdam en op maandagavond 26 juli in Utrecht. Dat worden bijzondere optredens! Zorg dat je erbij bent!

 

5 juni 2010

Tijdens de Haarlem Stripdagen spelen we op zaterdagavond 5 juni om 21.30 uur in Mondiaal Centrum Haarlem. Er is ook een expositie van Oosteuropese striptekenaars. Onze muzikale balkanbrei past daar natuurlijk prima bij.

 

23 en 30 mei 2010

We treden op zondag 23 mei (1e Pinksterdag) op tijdens muziekfestival Horen en Zien te Venlo en op zondag 30 mei op het Parkfeest te Oosterhout. Als het weer een beetje meewerkt, zullen dat goedbezochte festivals zijn.

 

8 mei 2010

We spelen op zaterdagavond 8 mei a.s. weer in de Badcuyp te Amsterdam, ditmaal in het kader van BakanXpress. Er is dan ook een DJ bij, dus het wordt allemaal erg dansbaar.

 

29 november 2009

Na een muzikale bijdrage aan de stomme film "Benya Krik" uit 1926 door drie van onze bandleden, speelden we met de hele band het dak van de Tilburgse zaal Paradox eraf. We vormden de afsluiting van het jaarlijkse Jiddisch Festival Tilburg. Het publiek en de programmeur waren laaiend enthousiast. (Zegt het voort!!) De geluidstechnicus van Paradox vond onze sound zelfs beter dan die van Klezmer Madness, de band van de Amerikaanse klarinettist David Krakauer, die twee dagen eerder op het festival speelde. En dat terwijl Klezmer Madness een van onze inspiratiebronnen is.

 

8 november 2009

We mochten de spits afbijten op festival Spirit of Jazz in Horst (Limburg). We waren wel een beetje een vreemde muzikale eend, want andere bands waren duidelijk meer jazz georiënteerd dan wij. Maar de bezoekers vonden onze avontuurlijke muziek en solo's toch te gek.

 

16 augustus 2009

Op deze zondag trad Kasha Nasha op in park Boom en Bosch te Breukelen voor enkele honderden toeschouwers. De zon scheen en de sfeer was heel relaxed. Radio M besteedde met muziek en een interview aandacht aan ons optreden.

 

1 augustus 2009

Op deze prachtige zaterdag was Kasha Nasha te gast in het Vlaardingse Oranjepark om te spelen tijdens het Zomerterras Festival. Tijdens ons middagconcert was het nog rustig, maar 's avonds was het zeer druk en waren er zeker duizend mensen aanwezig. Er werd uitgebundig gedanst op onze muziek en Hans Dulfer (die meteen na ons speelde) vond onze band geweldig.